Tervetuloa!

Olen Eeva Siljamäki, muusikko ja pedagogi, musiikkikasvatuksen tohtorikoulutettava Taideyliopistossa.

Olen kiinnostunut kehittävästä työstä erilaisten ihmisryhmien parissa tasa-arvoisuuden, uuden luomisen, oppimisen ja muutoksen kohtaamisen äärellä. Minua motivoi ihmisten kanssa työskenteleminen: kouluttaminen, luennoiminen ja työpajojen ohjaaminen. Pedagogisessa toiminnassa sovellan musiikki- ja teatteri-improvisaation periaatteita. Lue lisää täältä

Tohtorikoulutuksen ansiosta olen kehittänyt projektinhallintataitojani sekä asiantuntijuutta improvisaation, oppimisen ja taiteen hyvinvointivaikutusten ympärillä. Kirjoitan sekä tieteellisiä artikkeleita, että kansantajuisia kirjoitelmia mm. omaan Juuri nyt -blogiini.

Taustaltani olen esiintyjä ja laulaja, kuoronjohtajajohtaja ja pedagogi, sovittaja ja säveltäjä - etenkin rytmimusiikin ja suomalaisen laulelmamusiikin parissa.

Ota yhteyttä, niin mietitään yhdessä miten voin parhaiten olla sinulle avuksi.  

Blogi: JUURI NYT

Please reload

 

Tulossa:

Osana konserttia sävellykseni "Tytölle, joka päästeli kaloja suustaan" sovitettuna Haloa -kuorolle ja orkesterille

Sibefest 2020 -

Haloa: Kuohu

"Hyvinvointia yhteisöllisestä lauluimprovisaatiosta"

Rovaniemi, 1.-2.2.2020

Kansalaisfoorumi

Lauluimprovisaatiota Rovaniemellä

"​Kuoroimprovisaation peruskurssi - opi sosiaalisia musiikin luomisen taitoja"

Espoo, 28.-29.3.2020

Espoon työväenopisto

Kuoroimprovisaation perusteita

 

MUUSIKKO

Minulla on pitkä tausta musiikin ammattilaisena: esiintyjänä, kuoronjohtajana, improvisoijana ja musiikin sovittajana/säveltäjä rytmimusiikin parissa. Olen toteuttanut lukuisia projekteja kuorojen kanssa yhdistäen draamaa ja sovittamaani musiikkia. Yhä enenevässä määrin keskityn improvisointiin ja sen eri muotoihin, kuten vapaa improvisaatio Imputin kanssa ja lähes jokavuotinen gospel -konsertti Karlshamnin seurakunnassa. 

Sävellän ja sovitan edelleen aktiivisesti musiikkia eri kokoonpanoille. Seuraava ensi-ilta on tulossa Sibefestissä 31.1.2020. 

PEDAGOGI

Pedagoginen kokemukseni 20 vuoden ajalta ulottuu musiikin, kuorolaulamisen ja improvisaation parissa harrastajista aina ammattiopiskelijoihin ja ammattilaisiin saakka.

 

PEDAGOGISET PERIAATTEET

​Taide itsessään ei "paranna" tai "auta", vaan kyse on ympäristön, taiteen, aiempien kokemusten ja sosiaalisen tilanteen välisestä suhteesta. Improvisaation avulla voi oppia sekä musiikillisia että sosiaalisia taitoja. Kun rajoittavia käsityksiä muusikkoudesta, musiikista ja musiikin opetttamisesta laajennetaan - jokainen voi tehdä musiikkia.

Yhdessä toimiminen ilman ennakkoluuloja - jokaisen äänen arvostaminen

1.

Turvallinen ympäristö, jossa  voi kokea tulevansa hyväksytyksi 

2.

Aiempien kokemusten, ympäristön ja sosiaalisen vuorovaikutuksen huomioon ottaminen.

3.

Läsnäolo, aitous, vuorovaikutus ja tunteiden kokeminen osana musisointia

4.

 
 

TUTKIJA

Teen väitöstutkimusta Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa tohtorikoulutettavana Ceradda-tutkimuskeskuksen rahoittamana. Tutkimusinterssini ovat improvisaation, taiteessa ja taiteen kautta oppimisen, sekä soveltavan taiteen parissa.

 

Tutkimustyön olen toteuttanut vuorovaikutuksessa oman taiteellisen ja pedagogisen toimintani kanssa kehittäen uusia menetelmiä taiteen soveltavan käytön alalla. 

Yksi tutkimukseni väittämistä on, että laajentamalla yleistä käsitystä musiikista, musiikillisista taidoista ja oppimisesta, voi tasa-arvoisesti jokaisella ihmisellä olla mahdollisuus tehdä musiikkia omalla äänellään taustasta, iästä ja musikaalisuudesta riippumatta.

 
 

Jätä viesti:

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now